Всяко място в света си има собствена неповторима атмосфера. И тя се определя не само от пейзажа, архитектурата и културния живот, но и от характерните вкусотийки, които често можем да опитаме само там. Ако пътувате по света, непременно трябва да опитате: Тапас в Барселона, Испания
Пататас бравас (картофи в пикантнен доматен сос), каламарес фритос (пържена сепия), бокуеронес (аншоа), крокетас де ямон (крокети от шунка), чоризо (свинска наденичка), пимиентос асадос (печени чушки), албондигас (кюфтета), береньенас гратинядас (печен патладжан със сирене)… Това са само част от вкусотийките, известни като тапас – вкусни мезета, които никъде другаде не ги правят така, както в Барселона.
Дюнер кебаб в Истанбул, ТурцияТрадиционният дюнер кебаб се прави от печено овнешко месо и ориз в масло. В много турски ресторанти дюнер кебаб се сервира именно по традиционния начин. Но пък бързото хранене много го е видоизменило – в тънко хлебче се обвиват различни печени меса, салати и сосове. В Истанбул можете да опитате традиционния или пък да си вземете един от „бързите”, докато се разхождате около Босфора.
...............................
Универсален почистващ еко препарат във в...
Универсален почистващ еко препарат във в...